İstanbul Üniversitesi-Türk Hava Yolları İşbirliği Kapsamında Yök’ten İstanbul Üniversitesine Üstün Başarı Ödülü

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde YÖK tarafından düzenlenen “2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni” nde gerçekleştirilen programda ilk kez hayata geçirilen "Üstün Başarı Ödülleri" sahiplerini bulmuştur. Ödüller kurumsal ve bireysel olmak üzere iki alanda verilmiştir.

İstanbul Üniversitesi ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda kurumsal alanda” Üniversite-Sanayi İş Birliği Ödülü”  İstanbul Üniversitesi’ne layık görülmüştür.  Ödül İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilmiştir. İstanbul Üniversitesi ile THY ortak çalışmaları neticesinde kurulan Türkiye’nin ilk Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü, daha önceden yurt dışındaki kurumlar tarafından karşılanan hizmetleri yerli ve milli hizmete dönüştürmek ve bu alanda nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için çalışmaktadır.